Call US - 214 - 2547 - 142

Home » Forbrukslån til bryllup

Forbrukslån til bryllup

Et forbrukslån er et usikret lån. Det er et lån du kan få uten å stille sikkerhet i personlige eiendeler. Låneprosessen for usikrede lån er rask og enkel, og hele prosessen kan gjøres digitalt. Fordi du ikke stiller sikkerhet i eiendeler ved inngående av lånet, er renten på forbrukslån høyere enn for andre lån hvor banken tar sikkerhet i personlige eiendeler. Et forbrukslån er fremdeles billigere enn kredittkortgjeld, og kan brukes hva du selv vil, blant annet:

  • Renovering/oppussing av bad eller kjøkken
  • Kjøpe nye møbler
  • Finansiere bryllup

Hvor mye kan du låne?

Det totale beløpet du kan låne vil være basert på en individuell vurdering som må gjøres etter du har sendt inn en søknad. Størrelsen på beløpet du potensielt kan låne avhenger av din betjeningsevne, som regnes ut ved å se på din totale inntekt, utgifter, formue og gjeld. Grunnen til denne vurderingen er for at du ikke skal ende opp med et forbrukslån du ikke vil være i stand til å betjene.

Det kan derfor være en fordel å ha en medlånetaker, som betyr at dere er to eller flere som er ansvarlige for å betjene lånet. Det vil si at en annen person vil være gjensidig ansvarlig for at lånet blir betjent, og det øker som regel sjansen til å få låne beløpet du trenger. Det er flere grunner til å være to som på lik linje er ansvarlige for lånet, men de viktigste er:

  • Økt sjanse for å få innvilget ønsket beløp
  • Bedre rente

Hvorfor ta lån til bryllup?

Bryllup skjer for de fleste én gang i livet, og er en viktig seremoni for to personer som ønsker å bindes. Et bryllup krever både tid og penger for å gjennomføres vellykket, og mange unge som velger å gifte seg trenger litt finansiell støtte for å klare dette. Et forbrukslån kan derfor bli som en hjelpende hånd som hjelper oss over målstreken. I tillegg hjelper det oss med å få en uforglemmelig feiring.

Bryllup er dyre å arrangere og det er mange utgifter som skal dekkes. Hvis du skal ha mange gjester, kan det bli flere hundre tusen kroner i samlede utgifter. Et lån med sikkerhet kan være det beste alternativet dersom du har muligheten til det. Dersom du ikke har denne muligheten, kan forbrukslån være det beste alternativet. For å få søknaden godkjent, kreves det som regel at du har fast inntekt og får godkjent kredittsjekken.

Hvordan få de beste lånebetingelsene?

Bryllup er desidert blant de viktigste dagene i livene våre, men det er fremdeles viktig å handle med omhu. Å ta opp et slikt lån er en stor økonomisk forpliktelse som vil påvirke økonomien deres de neste årene. Derfor er det lurt på forhånd å vite om dere har økonomi for å ta opp et slikt lån nå og i årene som kommer. Har dere bestemt dere for lånebeløp, er det et par faktorer dere må se på:

  • Vit hva som tilbys: Før dere tar opp lån, orienter dere om hva av lån som tilbys i markedet.
  • Nedbetaling: Prøv å holde nedbetalingstiden så kort som dere har mulighet til.
  • Rente: Et godt tips kan være å bruke en lånekalkulator for å skaffe seg bedre oversikt over kostnader og betingelser.

Før dere tar opp forbrukslån, er det viktig at dere ser nøye gjennom alternativene på markedet. Da er sjansen høyere for å få den beste renten og de beste betingelsene. Det er mange tilbydere, så sørg for å bruke god tid på å navigere i markedet. Det finnes flere lånekalkulatorer på nett som kan gi dere gode muligheter for sammenligning. Sørg for å holde nedbetalingstiden så kort som mulig. Da vil forbrukslånet koste mindre totalt sett, grunnet lavere rentekostnader.

Tips for å begrense utgiftene til bryllupet

Det er flere enkle grep du kan ta for å unngå å miste kontroll på utgiftene. Det første er å holde det så lite som mulig. Gjestelisten vil uten tvil ha påvirkning på de totale kostnadene, og er naturligvis det første som kan begrenses. Prøv å skaffe billig lokale, da det også er noe som vil koste. Andre utgifter du burde forsøke å begrense er fotograf og brudekjole. Istedenfor å kjøpe ny, går det an å kjøpe brukt?

Generelt er det viktig å være smart, ressurssterk og kunne tenke utenfor boksen. Har noen av dere kanskje noen i venneflokken som jobber i event-bransjen og som har erfaring fra å organisere bryllup? Eller noen som er fotograf og som kunne gitt dere en liten vennerabatt? Eller kanskje en som jobber i restaurantbransjen? Mest sannsynlig kjenner i hvert fall én av dere noen som kan gi tips og råd, eller avslag på prisen.

Oppsummering

Organisering av bryllup kan høres stressende ut for mange, men også noe du gleder seg og ser fram til. For å redusere det økonomiske stresset mest mulig, start tidlig med planleggingen og følg rådene dere nå har lest gjennom. Slik får dere en trygg og forutsigbar planleggingsprosess, noe som øker sjansen for et vellykket bryllup som ikke koster dere mer enn nødvendig. Slik slipper dere å havne i økonomiske problemer senere, som er største årsak til skilsmisse.